tiistai 13. elokuuta 2013

Ompelin mekon







Tänään on parempi.
Vein ompelemani mekon kummitytölle,
hyväntuulisuus tarttuu pakostakin.

Uunissa muhii kesäkurpitsalasagne.
Tuoksu on taivaallinen.
Haaveilen hartiahuivista.

Purkitin maustekurkkuja,
ihmettelen miten en ennen ymmärtänyt
 käyttää tehovekotinta kurkkujen siivuttamiseen.

Tässäpä ohje sinullekin jos olet suolaisten kurkkujen ystävä,
nämä on parhaita leivän päällä.

Maustekurkut anopin tapaan:

Suolaa 1dl
Sokeria 4.5dl
Etikkaa 2.5dl
Vettä 2.5dl

Mittaa ainekset kattilaan ja lämmitä lähes kiehuvaksi liedellä.
Minä tein puolitoista kertaisen annoksen, kurkkuja oli noin 2kg.

Viipaloi avomaankurkut ohuiksi siivuiksi.
Lado ne tiiviisti purkkiin.
Lisää sinapinsiemeniä pinnalle.
Kaada päälle hiukan jäähtynyt liemi.
Ja sitten vaan kurkut kylmään tekeytymään.

Parin päivän päästä pääset maistelemaan.
Tein kurkut suoraan tupperin herkkuhisseihin,
vaikka lasipurkeissa ne näyttävät kauniimmilta.

 Sekaan voi laittaa myös sipulia, valkosipulia ja tilliä.

Piupau

Vettä tulee ihan kaatamalla!

1 kommentti:

  1. Minä laitoin tänään myös kurkkuja säilöön, etikkakurkkuja.
    Kauniin mekon ompelit.

    VastaaPoista